ELSŐ ÉVÜNK

Az Országos Természetőr Egyesület első éve a szerveződés éve. Alakulnak a területi szervezeteink, szakosztályaink, bizottságaink. Megalakult a Közép-magyarországi, az Észak-magyarországi, a Dél-dunántúli és az Észak-alföldi, alakulóban van a Közép-dunántúli Területi Szervezet. Létrejött az Oktatási és Környezeti Nevelési, valamint az Erdészeti és Vadászati Szakosztály, alakul a Jogi és Rendészeti Szakosztály is.

Az Egyesület I. Taggyűlése új tisztségviselőket választott, megújult erővel folytatódhat tehát a fejlesztés és a működés. Fejlesztenünk kell a honlapunkat, egyesületi eszközökkel segíteni szándékozunk a természet őrzését, együtt kívánunk működni az állami természetvédelmi szervekkel és népszerűsítjük a természetvédelmet. Eszközünk a jobbító szándékú kritika is a jogalkotástól a jogalkalmazásig, a mindennapi gyakorlatig az olyan esetekben, amikor a természet védelmének, őrzésének objektív érdekei azt megkívánják.

Egyesületünk létszámfejlesztését az év hátralevő részében már nem tervezzük, tagfelvételre január 1-jétől lesz újra lehetőség. Jelentkezéseket azonban folyamatosan várunk különösen az ország azon vidékeiről, ahol védett és Natura 2000 területek nagy kiterjedésben találhatók.

Várjuk a természetvédelmi őrök jelentkezését is, akik számára Egyesületünk szakmai közösség lehet a természetvédelem egyik fontos szakterületére és szűk keresztmetszetére, a természetvédelmi őrzésre. A természetvédelem egyik jelenlegi vezető kormánytisztviselője a Természetvédelmi Őrszolgálatot találóan „híd”-nak nevezte az állami természetvédelem és a társadalom között. Nos ennek a hídnak a társadalom felöli hídfője pedig éppen az Országos Természetőr Egyesület.
(Dr. Temesi Géza)

Vélemény, hozzászólás?